Crește numărul de unități de învățământ în scenariul roșu. Situația la zi, transmisă de Ministerul Educației

0

Cursurile se desfășoară exclusiv online, la nivel național, în 378 de unități de învățământ, arată datele prezentate, joi, de Ministerul Educației. Miercuri se aflau în scenariul roșu 355 de unități de învățământ, dintre care 173 din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate în rândul elevilor sau al cadrelor didactice. Joi, sunt 179 de unități de învățământ care funcționează în scenariul 3 ca urmare a îmbolnăvirilor.

Ministerul Educației a informat joi că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situație:

–  12.307 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 4.971 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 378 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

MEC precizează că, ”dintre cele 378 de școli, doar 179 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate”: ”Diferența de 199 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care acestea funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Citește și: MEC, ultimele date privind desfășurarea cursurilor: 355 de unități de învățământ funcționează în scenariul 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.