Şcoala Gimnazială nr. 194 din sectorul 4 al Capitalei intră în scenariul roşu după confirmarea a patru cazuri de COVID-19

0

Şcoala Gimnazială nr. 194 din sectorul 4 al Capitalei va intra în scenariul roşu de funcţionare după ce, la nivelul unităţii, au fost înregistrate patru persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, au anunţat, duminică seara, reprezentanţii Primăriei, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4, în urmă cu o săptămână, două persoane de la Şcoala Gimnazială nr. 194 au fost testate pozitiv, iar în acest weekend, alte două, fapt ce duce automat la scenariul roşu de funcţionare.

De asemenea, au fost dispuse de dezinfecţie la alte şapte unităţi de învăţământ din acelaşi sector după ce, în ultimele 48 de ore, câte o persoană de la fiecare şcoală a fost depistată cu noul coronavirus.

„Întreaga activitate didactică se va muta exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile. Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a altor şapte unităţi de învăţământ după ce, în ultimele 48 de ore, câte o persoană din fiecare dintre şcoli a fost confirmată pozitiv la SARS-COV 2. Unităţile şcolare care se află în această situaţie sunt următoarele:

  • Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev;
  • Colegiul Naţional ‘Ion Creangă’ – un elev;
  • Şcoala Gimnazială nr. 129 – un elev;
  • Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ – un elev;
  • Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev;
  • Şcoala Gimnazială nr.194 – doi elevi;
  • Şcoala Gimnazială ‘Mărţişor – un elev”, se arată în comunicatul de presă.

Conform aceleiaşi surse, măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile.

La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz, prin decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.