Elevii din București merg joi la școală. Orele se vor ține online începând de vineri în unitățile de învățământ cu secții de votare – ISMB

0

Elevii din unitățile de învățământ din Capitală unde sunt organizate secții de votare vor merge la școală joi, 23 septembrie. Inspectoratul Școlar al Municipiului București precizează miercuri, într-un comunicat, că orele vor fi desfășurate online începând de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie. În cursul dimineții, reprezentanții ISMB anunțaseră că orele vor fi susținute în sistem online începând de joi, conform unei decizii luate săptămâna trecută de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

ISMB precizează că activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie și se va desfășura exclusiv în sistem on-line, potrivit ordinului emis, miercuri, de ministrul Educației.

Cursurile  „față în față” vor fi reluate în data de 30 septembrie 2020, așa cum prevăd scenariile aprobate de către comitetele județe/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

ISMB informează că în Municipiul Bucureşti, în 146 unităţi de învăţământ (36 unităţi în sectorul 1, 31 unităţi în sectorul 2, 27 unităţi în sectorul 3, 25 unităţi în sectorul 4, 23 unităţi în sectorul 5 şi 4 unităţi în sectorul 6) nu sunt organizate secţii de votare şi continuă activitatea didactică potrivit scenariului aprobat de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Educației a anunțat, miercuri, că activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie, iar cursurile se vor desfășura exclusiv în sistem on-line. Anunțul MEC a venit în urma deciziei de miercuri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Monitorul Oficial

În cursul dimineții, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, declara pentru Agerpres că elevii din unităţile de învăţământ din Capitală, unde vor fi amenajate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor locale, vor face cursurile online în zilele de joi, vineri, luni şi marţi.

Precizările ISMB au fost făcute după ce, săptămâna trecută, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor fizic în zilele de 24, 25, 28 şi 29 septembrie în unităţile de învăţământ din Capitală unde sunt organizate secţii de votare.

Citește și: MEC: În perioada 25-29 septembrie, cursurile se vor desfășura exclusiv online în unitățile de învățământ unde sunt organizate secții de votare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.