Lista celor 2.800 de unități de învățământ ce vor fi conectate la internet, publicată de Ministerul Educației

0

Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ preuniversitar de stat ce vor fi conectate la internet. Este vorba de 2.800 de școli și grădinițe pentru care se va asigura conectarea la rețeaua de internet, în baza unui memorandum ce a fost aprobat acum o săptămână de Guvern.

Ministerul Educației precizează că a inițiat, recent, Memorandumul privind asigurarea conectării la internet a 2.800 de unități de învățământ preuniversitar de stat din România prin programul voluntar de sprijin, prin intermediul căruia, ”Guvernul României, cu aportul operatorilor de comunicații electronice și al industriei de profil din România, va asigura condițiile necesare conectării în regim de urgență a unităților de învățământ preuniversitar de stat la internet”.

Consultați aici Lista celor 2.800 de unități de învățământ

”La nivel guvernamental, tocmai a fost adoptat un memorandum prin care operatorii de internet și-au asumat conectarea a 2800 de clădiri de unități de învățământ, până la 18 septembrie. Pentru celelalte s-au idenitficat soluții, urmează să lucrăm. Problema e că în clădiri nu există internet”, declara zilele trecute ministrul Educației, Monica Anisie. Guvernul a adoptat memorandumul pe 10 septembrie.

”Este vorba despre un memorandum prin care toate instituțiile implicate și furnizorii de servicii vor face toate demersurile și vor implementa tehnologia necesară pentru a crește numărul de unități școlare conectate la internet.

Astfel, dintr-un număr de 5.882 de unități școlare fără acces la internet în acest moment, potrivit acestui memorandum, în urma implementării măsurilor prevăzute în cadrul acestui memorandum, vor fi conectate la rețeaua de internet 3.150 de unități școlare.

Practic, mai mult de jumătate din unitățile școlare care în acest moment nu sunt conectate la rețeaua de internet, în baza acestui memorandum și după aplicarea prevederilor incluse în cadrul acestui act normativ, vor putea avea acces la rețeaua de internet”, declara șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here