Monica Anisie: Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii. Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață

0
Foto: facebook.com/ Monica Cristina Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis elevilor, părinților și profesorilor un mesaj, la început de an şcolar, în care spune că este ”un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități”.  ”Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult”, scrie Monica Anisie.

Mesajul ministrului Educației, postat pe pagina de Facebook:

”Dragi copii,
Stimati părinți,
Stimați colegi profesori,

Bine ați revenit la școală!

Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult.

Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare!

Chiar dacă acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.

Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru, indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial.

Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați!

Dragi elevi,

Trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează! Mult succes tuturor și toate gândurile mele bune!”

Citește și: Mesajul la Klaus Iohannis în prima zi de școală: Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here