Monica Anisie se întoarce în clasă: ”Voi veni la ore în afara programului de la minister. Şi când eram secretar de stat, am venit la ore”

0

Monica Anisie, ministrul Educației, a fost prezentă, luni dimineață, în prima zi de școală, la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din Capitală, unde va relua orele ca profesor de Limba și literatură română. Monica Anisie a spus că va desfășura orele în afara programului de lucru de la Ministerul Educaţiei.

„În afara programului de la minister voi veni la ore. Şi când eram secretar de stat, am venit la ore întotdeauna”, a spus Monica Anisie, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul Educației a arătat, într-o declarație acordată jurnaliștilor, că, începând cu acest an şcolar, „lucrurile” vor arăta cu totul altfel.

„Trebuie să recunoaştem că, în atâţia ani de zile, deşi am avut suspendate cursurile şi câte trei săptămâni, vă amintiţi, din cauza viscolului, gripei şi aşa mai departe, educaţia nu continua şi copiii rămâneau acasă izolaţi, fără să-şi continue învăţarea. Acum am arătat că se poate – prin suspendarea cursurilor am continuat învăţarea în sistem online.

Sigur trebuie să ne perfecţionăm, dar eu spun că, începând cu acest şcolar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgenţă. Să privim cu încredere, cu speranţă şi să-i lăsăm pe copii să se bucure de această primă zi de şcoală. (…) Eu cred că acum, în prima zi de şcoală, este important să dăm un mesaj de încredere pentru toţi copiii„, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a subliniat importanţa respectării măsurilor speciale impuse în contextul pandemiei de COVID-19: „Această situaţie grea prin care am trecut ne-a arătat că avem nevoie de educaţie, că avem nevoie de şcoală. Sunt copii care acum spun vrem la şcoală şi iată că s-a îndeplinit şi acest lucru. Venim în spaţiul şcolii cu încredere, cu speranţă că va fi bine şi că se poate să facem lucrurile aşa cum trebuie. (…)

Dragi copii, mergeţi cu încredere la şcoală. Oricare ar fi situaţia epidemiologică noi trebuie să ne concentrăm pe învăţare. Educaţia trebuie să continue în orice situaţie, prin urmare fiţi responsabili, fiţi prudenţi, dar fiţi şi implicaţi. Prin urmare, mergem cu toţii la şcoală. Este important să mergem la şcoală şi să fim alături de profesorii noştri. Copii, fiţi responsabili, respectaţi toate regulile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi. Colegilor mei le urez să aibă un an şcolar cu împliniri, cu sănătate, cu implicare şi le mulţumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această vară. Au muncit şi în timpul examenelor naţionale, dar au făcut şi eforturi supraomeneşti atunci când au fost suspendate cursurile”, a susţinut Monica Anisie.

Potrivit ministrului Educaţiei, în toată perioada pandemiei de COVID-19, autorităţile publice locale, inspectoratele şcolare, profesorii, directorii au făcut eforturi susţinute.

„Le mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă şi cred că acum întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilităţii şi asupra asumării publice”, a adăugat ministrul.

Monica Anisie a fost întrebată ce se va întâmpla cu copiii „care nu au posibilităţi”. „Toţi acei copii vor avea toate condiţiile să-şi continue învăţarea. Ne străduim cât putem de mult, în aşa fel încât să nu aibă de suferit”, a afirmat Monica Anisie, care a completat, totodată, că elevii cu nevoi speciale au acces în şcoli.

Întrebată totodată ce notă și-ar da, ca profesor, pentru activitatea de ministru, Monica Anisie a spus: ”În toată această perioadă cred că nimenin-a mai trecut prin ce s-a întâmplat. Am făcut cu toții eforturi susținute – autorități publice locale, inspectorate școlare, profesori, directori – le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această perioadă. Cred că, acum, întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilității și asupra asumării publice.”

Duminică, Monica Anisie a fost întrebată de jurnaliști cum va reuşi să fie, în același timp, și profesor și diriginte şi ministru. ”Vom avea timpul necesar, totul se va desfăşura în afara programului de lucru de la Ministerul Educaţiei”, spunea Monica Anisie, citată de news.ro. Potrivit informațiilor din presă, Monica Anisie va fi diriginte la clasa a V-a.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.