Date provizorii de la MEC: 101 școli din țară încep cursurile în scenariul roșu, 2.711 – în scenariul galben. Decizia pentru București UPDATE

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi seară, că, potrivit datelor preliminare, 101 școli din țară vor începe cursurile în scenariul roșu, iar 2.711 în scenariul galben. Ministrul a precizat că aceste date nu includ Bucureștiul și alte 12 județe, care nu au transmis încă deciziile privind scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ. 

UPDATE 595 de unități de învățământ din Capitală vor începe anul școlar conform scenariului galben, iar în 24 de școli și grădinițe, cursurile se vor desfășura online – decizia Comitetului Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă. Detalii aici.

Așteptăm datele de la București, încă această decizie nu a fost comunicată. Este în plină desfășurare activitatea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și imediat ce se va încheia și se va da hotărârea, va fi comunicată și la Ministerul Educației. (…) La momentul acesta, nu avem comunicată decizia de la București. Avem însă deciziile de la alte județe. Lipsesc de la București, de la Bihor, de la Brăila, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Suceava și Teleorman.

Restul județelor au decis deja. (…) Sunt 43 de localități anunțate deja de către Direcția de Sănătate Publică în care se vor desfășura cursurile în sistem online. Este un raport preliminar. 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711 – scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, la acest moment, deci fără acele județe pe care vi le-am comunicat în care încă nu s-a luat decizia la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat Monica Anisie.

Potrivit Digi 24, cinci școli din București ar urma să înceapă cursurile exclusiv online, conform scenariului roșu. Alte 608 școli din Capitală, relatează sursa citată, se vor deschide în scenariul galben – o parte dintre elevi vor merge la școală, iar cealaltă parte va învăța online, de acasă.

Pe de altă parte, Monica Anisie a fost întrebată ce se va întâmpla cu elevii care vor simți nevoia să își dea masca jos, având în vedere perioada lungă de timp pe care aceștia vor fi obligați să o poarte zilnic.

”Această situație este particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs trebuie să ia o decizie în momentul respectiv. Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca sau profesorul decide dacă este un moment în care copilul nu mai poate să-și țină masca respectivă”, a spus Monica Anisie.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit joi, de la ora 17.30, pentru a aproba scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din Capitală, în vederea începerii anului şcolar pe 14 septembrie.

Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei privind măsurile pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă  stabileşte că direcţiile de sănătate publică au informat, până în 7 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti, Comitetul Judeţean/ al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/ CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până joi, 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.

  • Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Scenariul 2 are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
  • Scenariul 3 se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.