Evaluarea Națională 2021. Monica Anisie: Modelul de subiect va fi revizuit, dar vom păstra aceeași structură. Pregătim un calendar de simulări

1

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, marți seara, că modelul de subiecte pentru Evaluarea Națională de anul viitor va fi ”revizuit”, dar va fi păstrată aceeași structură, în condițiile în care au fost voci care au semnalat gradul de dificultate ridicat al subiectelor, cel puțin la Limba și literatura română. Monica Anisie a spus că Ministerul Educației urmează să publice noi modele de subiecte și totodată pregătește un calendar de simulări pentru Evaluarea Națională. Ministrul a făcut precizări și în privința manualelor pentru elevii claselor a VIII-a.

În ceea ce privește modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021, Monica Anisie a spus că ”vorbim despre o modificare a structurii subiectului în acord cu ceea ce deja au experimentat copiii”. ”Copiii aceștia, și nu numai, au dat evaluări în clasa a II-a, a IV-a și a VI-a, sub aceeași formulă. Prin urmare, și acum la clasa a VIII-a, am pus în acord structura subiectului cu ceea ce se evaluează și internațional.

Știu că în spațiul public au fost voci care au spus că, în sfârșit, România se aliniază la ceea ce se întâmplă și în spațiul internațional, dar au fost și voci (…) care au criticat această schimbare, acest model pe care noi l-am realizat la Ministerul Educației. (…)

Vreau să îi liniștesc pe copii și pe colegii mei, profesori, vom revizui acest model, dar vom păstra aceeași structură, dar gradul de dificultate poate la Limba română, de exemplu pot să spun, nu mă pot pronunța la Matematică, dar la Limba română au fost voci care au spus că este un grad de dificultate ridicat.

Vom păstra această structură pentru examenul național, dar vom revizui și, mai mult decât atât, vom veni în sprijinul elevilor și profesorilor cu modele, cu noi modele pentru Evaluarea Națională. Și pentru că ei sunt pentru prima dată puși în fața acestui nou subiect, aș vrea să vă spun că pregătim un calendar de simulări pentru Evaluarea Națională”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24.

Ministrul a precizat că testele de antrenament pentru Evaluarea Națională sunt în pregătire și vor fi publicate până la data de 1 octombrie.

Întrebată dacă pe 14 septembrie vor avea manuale elevii claselor a VIII-a, Monica Anisie a spus că 15 titluri sunt deja pe băncile copiilor, inclusiv în format electronic.

”Mai avem în evaluare opt titluri pentru că au fost contestații la contestații, deși procedura am început-o imediat ce am ajuns la Ministerul Educației. (…) Sperăm să fie și acestea rapid evaluate. La Matematică, vor avea copiii manual, la Limba română este în contestație. (…) Vorbim de câteva săptămâni la nivelul Ministerului Educației. Dacă nu există contestații din nou la nivelul editorilor, s-ar putea face mai repede”, a precizat ministrul.

Citește și: 

1 COMENTARIU

  1. O inapta cu un IQ mediu, care lucreaza la comanda, manipulata intru distrugerea completa a invatamantului romanesc.
    Da’ ce-au cucoana modelele anterioare, clasice ?! Schimbam de dragul ..schimbarii ?!
    Scoala romaneasca a fost cea mai buna inainte de 1989 !! Nu convine..?!
    Cu manualele ce erau atunci, puteai sa te pregatesti singur pt nota 10 !!! Eu am facut-o, si ..multi altii !
    Atentie insa la subiectele vandute pe sub mana, vezi anii 2018 si 2019 ! Aici e problema !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here