Monica Anisie, despre profesorii care nu vor să predea în faţa camerei: Cred că este o situaţie de moment. Poate că este această temere, că suntem expuşi

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, consideră că este doar ”o situaţie de moment” faptul că unii profesori nu vor să vină în faţa camerei pentru a preda online. ”Poate că este această temere, că suntem expuşi, ar putea oricine să intre, probabil, şi să fie prezent acolo, la ora respectivă”, a declarat Monica Anisie, citată de Agerpres.

”S-a mai întâmplat în această perioadă în care am susţinut cursurile online, însă trebuie să spunem că fiecare dintre noi, cei care suntem la catedră, trebuie să ne gândim că este important să fim la şcoală şi să ne pregătim elevii pentru ceea ce este important (…)

Sancţiuni? Păi, vorbim despre un statut al cadrului didactic, pe care trebuie să îl respectăm cu toţii, vorbim despre o lege, prin urmare (…) Eu nu vorbesc despre sancţiuni pentru că sunt convinsă că vom fi în spaţiul şcolii cu toții cei care putem fizic să facem lucrul acesta. Există şi colegi care sunt bolnavi şi faţă de care trebuie să avem înţelegere în aceste momente, să fim alături de ei şi care vor preda în sistem online, dacă nu pot veni fizic la şcoală”, a precizat Monica Anisie, marți seara, la Digi 24.

În aceeași emisiune, ministrul Educației a acceptat provocarea unui cadru didactic pentru a demonstra în direct cum funcţionează sistemul de teleşcoală. „Vă pot demonstra în direct când o să începem cursurile, în momentul în care vom merge la şcoală. Împreună trebuie să gândim lucrurile pentru copii, pentru educaţia copiilor”, a spus Monica Anisie.

Pe de altă parte, ministrul Educației a arătat că ora de curs va dura 50 de minute, iar fiecare profesor trebuie să îşi adapteze sistemul de predare astfel încât să îşi poată acoperi întreaga programă.

Deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Trebuie ca fiecare profesor să se adapteze, depinde de fiecare disciplină, de disciplina pe care o predă şi tocmai de aceea Ministerul Educaţiei a elaborat acele repere metodologice.

Au fost profesori care au lucrat la acele repere metodologice. Au experimentat, fiindcă au scris acele repere metodologice profesori care au predat în sistem online în această perioadă. Am ţinut să fie oameni care au experimentat acest lucru şi care ştiu cum anume să poată să se realizeze (…) Vorbim despre o perioadă în care am predat numai online.

Din postura de cadru didactic, mă gândesc cum anume să îmi structurez şi ceea ce am de predat şi ceea ce am de verificat în aşa fel încât în cele 50 de minute să mă încadrez şi să parcurg întreaga programă. Va fi o perioadă în care trebuie să ne adaptăm situaţiei respective (…) Şi eu mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţin lecţia, începând cu data de 14 septembrie, la elevii mei”, a precizat ministrul Educaţiei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here