Monica Anisie, întrebată dacă își dă demisia după eșecul achiziției de tablete pentru elevi: ”Dar am realizat eu această achiziție?”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, că a aflat din presă despre ceea ce s-a întâmplat cu licitația privind achiziția celor 250.000 de tablete pentru elevi, derulată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate, moment în care i-a solicitat premierului demisia directorului ONAC. Întrebată dacă s-a gândit să își dea demisia în urma acestui scandal, Monica Anisie a răspuns: „Dar am realizat eu această achiziție ca să pot să spun lucrul acesta?”

”Având în vedere faptul că, la Ministerul Educației, în toată această perioadă, am făcut eforturi susținute ca unitățile de învățământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an școlar – vorbim aici de proces de învățământ, Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ – deci atâta timp cât ne-am preocupat și avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-ați spune o astfel de întrebare. (…) Responsabilitatea ministerului a fost să acorde banii necesari achiziției. (…) În semn de responsabilitate față de elevi și de colegii mei, profesori, trebuie să continui acest mandat alături de ei”, a completat ministrul Educației.

Întrebată câte tablete vor ajunge totuși la elevi din cele 250.000, Monica Anisie a arătat că ”la momentul acesta, sunt aproximativ 82.000 de tablete”.

”Acum avem un câștigător desemnat, așa a transmis ONAC-ul, noi am aflat din spațiul public, nici măcar nu a fost transmisă informația către Ministerul Educației, având în vedere că suntem beneficiari. Până în data de 7 septembrie, nu mai știu data exact, există procesul acesta de contestații. Deci, s-ar putea contesta. (…)

Am avut discuții nenumărate cu doamna președinte, de fiecare dată m-a asigurat că lucrurile sunt foarte bine realizate, că nu se va întâmpla nimic, că vom avea câștigători, că dumneaei mă asigură că va fi bine la începutul anului școlar. De aceea, v-am și spus că, în momentul în care am aflat din presă ceea ce s-a întâmplat cu această licitație, am solicitat premierului demiterea doamnei director”, a declarat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.