Ministrul Educației cere premierului demiterea președintelui ONAC: „Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitației”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, i-a solicitat premierului Ludovic Orban demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, din cauza ”rezultatului dezastruos” al licitației privind achiziția celor 250.000 de dispozitive electronice, cu conexiune la Internet, pentru elevi, informează MEC, într-un comunicat de presă.

Ministerul Educației și Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitației privind achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC), precizează sursa citată.

”Ministerul a început demersurile pentru achiziționarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei. Toate instituțiile implicate, inclusiv Oficiul Național al Achizițiilor Centralizate, și-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreați, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de școală, la dispoziția elevilor.

Deși au beneficiat de tot sprijinul Ministerului Educației și Cercetării în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanți și proactivi în identificarea de soluții rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces. Mai grav, ONAC nu a informat în timp util Ministerul Educației și Cercetării cu privire la stadiul licitației, deși au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect”, se arată în comunicat.

„Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitației, după atâtea luni în care toate instituțiile implicate, mai puțin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată la termenele stabilite. Cei care vor avea de suferit de pe urma incompetenței oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii și părinții. Din aceste considerente, solicit premierului României, domnul Ludovic Orban, demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și doresc reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație”, a declarat Monica Anisie, potrivit comunicatului transmis de MEC.

Citește și: Ludovic Orban: Nu vom putea achiziţiona toate cele 250.000 de tablete pentru elevi. Decizia cum încep cursurile o ia conducerea școlii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here