Premierul Orban, despre amânarea majorării salariilor în învățământ: Când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă

0
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că banii pentru majorarea salariilor în învățământ de la 1 septembrie au fost prevăzuți inițial în buget, însă, între timp, au apărut alte cheltuieli ”absolut necesare”.

Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o scădere economică de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie… Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă. (…)

Banii au fost prevăzuți în buget, numai că între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli care au fost absolut necesare. Față de bugetul inițial, în domeniul Sănătății, a fost necesară o creștere extrem mare a bugetului, de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a declarat premierul.

Creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară, propus de Ministerul Finanțelor

Potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se va aplica de la 1 septembrie 2021.

Declarația premierului privind salariile profesorilor – de la minutul 18:

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.