Filipine amână până în octombrie începerea anului şcolar din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus

0
Foto: pixabay.com

Autorităţile din Filipine au amânat până în octombrie începerea anului şcolar, care urmează să se desfăşoare la distanţă, din cauza creşterii cazurilor de coronavirus şi a dificultăţilor în organizarea acestui nou tip de învăţământ, relatează AFP, conform Agerpres.

Şcolile din arhipelag sunt închise de la jumătatea lunii martie, atunci când preşedintele Rodrigo Duterte a impus o lună de izolare la domiciliu pentru a încetini răspândirea epidemiei.

Anul şcolar, care începe de obicei în luna iunie, a fost amânat iniţial pentru 24 august.

Începutul anului şcolar este acum programat pentru 5 octombrie, a anunţat Ministerul Educaţiei, menţionând reimpunerea izolării stricte în capitala Manila şi în patru provincii învecinate, precum şi probleme logistice pentru asigurarea învăţământului la distanţă.

Reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ în 2020 este exclusă în mare parte de autorităţi, după ce preşedintele Duterte a declarat că elevii trebuie să rămână acasă până când va fi disponibil un vaccin.

Filipine va începe în octombrie testarea la scară largă a vaccinului rus împotriva COVID-19, în speranţa omologării sale în aprilie, conform unui calendar programat joi de autorităţi.

Până atunci, peste 20 de milioane de elevi filipinezi vor trebui să participe la cursuri online, televizate şi la radio.

Pregătirea acestor cursuri la distanţă întâmpină dificultăţi atunci când copiii care trăiesc în familii defavorizate nu au deloc sau au puţin acces la internet.

Filipine este ţara din Asia de Sud-Est cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu peste 153.000 de cazuri confirmate şi 2.442 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.