Secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Triajul zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părintele să evalueze starea de sănătate a copilului”

0

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la triajul epidemiologic în școli, relatează Digi 24. Potrivit secretarului de stat, Dragoș Garofil, procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor, durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, transmite sursa citată.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Dragoș Garofil, a spus, în Comisia de învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

”Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părintele să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Atunci când are febră sau prezintă simptome respiratorii, copilul nu trebuie adus la școală. Este o măsură obligatorie.

Una dintre măsurile esențiale din acest ghid este de a separa pe cât posibil grupurile. O clasă reprezintă un grup și interacțiunea între clase trebuie să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să poată fi izolat la nivelul acelei clase”, a declarat Dragoș Garofil.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.