Strategia pentru noul an școlar. Ministrul Educației: Există și acest scenariu în care să nu putem relua activitatea în spațiul școlii

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că unul dintre scenariile luate în calcul pentru la toamnă este și acela în care elevii nu se vor putea întoarce fizic la școală, iar învățarea va continua online.

Monica Anisie a precizat la TVR, în emisiunea Tema Zilei, că Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, alături de Ministerul Sănătății.

”Am constituit un grup de lucru interministerial tocmai pentru că avem nevoie de specialiștii în sănătate pentru a ne spune cum anume putem începe noul an școlar. De asemenea, la nivelul Guvernului și al Administrației Prezidențiale, am avut întâlniri cu reprezentanți ai ONG-urilor, ai sindicatelor, ai Consiliului Național al Elevilor și ai studenților tocmai pentru că împreună trebuie să punem umărul și să realizăm o strategie pentru începerea noului an școlar, dar și universitar”, a arătat ministrul Educației.

Monica Anisie a adăugat că ”sunt mai multe propuneri în acest sens”, iar în prim-plan trebuie să fie sănătatea și siguranța copiilor, dar și a cadrelor didactice.

”Ne gândim la siguranță, ne gândim la sănătate, dar ne gândim în același timp și la reluarea procesului educativ pentru că atât părinții cât și elevii își doresc să revină la școală. (…)  Există și acest scenariu în care se poate să nu putem relua activitatea în spațiul școlii. De aceea, ne dorim să continuăm și proiectul cu Teleșcoală. Dar, în același timp, la nivelul Guvernului României am alocat banii necesari pentru ca, în curând, Ministerul Finanțelor să realizeze achiziția de tablete pentru 250 de mii de copii care sunt în nevoie. Sunt acei elevi care, în perioada stării de urgență, nu au avut acces la niciun dispozitiv electronic”, a spus Monica Anisie.

Rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureat

În ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat, Monica Anisie a arătat că acestea sunt mai bune decât în anii trecuți.

“Deși am trecut printr-o situație destul de dificilă în această perioadă, rezultatele la Evaluarea Națională și la Bacalaureat sunt foarte bune. Rezultatele la Evaluarea Națională sunt cele mai bune din ultimii 5 ani. Cred că la acest rezultat a contribuit și proiectul național Teleșcoală, dar în același timp putem să spunem că mobilizarea colegilor mei profesori din această perioadă de criză, din perioada stării de urgență și a stării de alertă, a contat în rezultatele elevilor”, a declarat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.