Guvernul pregătește regulile pentru redeschiderea școlilor din septembrie. Anunțul făcut de vicepremierul Raluca Turcan

0

La nivelul Guvernului a fost constituit un grup de lucru interministerial pentru pregătirea redeschiderii școlilor și universităților din septembrie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, care spune că va fi elaborat ”un plan de redeschidere predictibil”, care ”să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19”. ”Alături de ministrul educației, Monica Anisie, și ministrul sănătății, Nelu Tătaru, vom lucra la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor”, precizează vicepremierul.

”La nivelul Guvernului am constituit un grup de lucru pentru a pregăti școlile și universitățile în vederea începerii activităților educaționale din toamnă. Pentru a aduce elevii, studenții și profesorii în siguranță în sălile de cursuri și cămine este nevoie de un efort comun, al mai multor ministere și instituții ale statului.

Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil și care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19. La discuții a fost invitată să participe și doamna consilier prezidențial, Ligia Deca.

Alături de ministrul educației, Monica Anisie, și ministrul sănătății, Nelu Tătaru, vom lucra la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Vicepremierul a precizat că autoritățile locale vor fi ajutate ”să identifice potențialele probleme din școli” și vor fi sprijinite din punct de vedere financiar și tehnic să pregătească unitățile de învățământ pentru începerea anului școlar.

Ministerul educației a alocat deja bani pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în școli, construcția de grupuri sanitare noi în peste 370 de școli, au început licitațiile pentru tablete și s-au încheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/învățare online”, mai spune Raluca Turcan.

”Avem susținerea președintelui comisiei de învățământ din Camera Deputaților, dl. Sorin Câmpeanu și sprijinul ministerului justiției pentru a pregăti și cadrul legislativ necesar, astfel încât, să avem legi stabile, predictibile, în avantajul sistemului educațional ca întreg.

Alături de aparatul de lucru din Guvern și ministere, vom demara în următoarele două săptămâni alte trei întâlniri de lucru cu: asociații ale comunităților locale; societatea civilă;
experții din cadrul ministerelor implicate.

E nevoie de o evaluare foarte clară a situației din fiecare școală și, împreună, să găsim cele mai bune soluții pentru fiecare comunitate educațională. Vom fi într-un dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate”, a mai scris vicepremierul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here