Premierul Ludovic Orban: Trebuie să pregătim cu mare migală începutul anului şcolar și să fim pregătiţi pentru orice situaţie

0
Foto: Captură video facebook.com

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Gala Teleșcoala, că noul an şcolar trebuie pregătit „cu mare migală și atenție”, iar autorităţile trebuie să fie pregătite pentru orice situație. În mesajul transmis profesorilor, șeful Executivului și-a exprimat încrederea în ”capacitatea” acestora de ”a se adapta la orice situaţie şi de a rămâne aproape de copiii lor, chiar dacă nu toţi vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi prin fibră optică şi prin intermediul ecranului de calculator.”

„Nu ştim care va fi evoluţia epidemiei și trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, atât din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii, noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educaţie, noi trebuie să ne asigurăm că profesorii, învăţătorii au capacitatea de a transmite informaţii în orice fel de condiţii.

Trebuie să pregătim cu mare migală şi atenţie începutul anului şcolar şi să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Am încredere în dumneavoastră, am încredere în capacitatea dascălilor români de a se adapta la orice situaţie şi de a rămâne aproape de copiii lor, chiar dacă nu toţi vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi prin fibră optică şi prin intermediul ecranului de calculator”, a spus Ludovic Orban.

În ceea ce privește închiderea școlilor în luna martie, premierul a arătat că nu a fost o decizie ușoară.

”Realitatea este că am fost confruntați cu o situație extrem de dificilă. Nu a fost ușor să luăm decizia de suspendare a școlilor. Adaptarea întregului sistem de educație la noile condiții generate de pandemie și de suspendarea școlilor a presupus foarte multe măsuri, de la măsuri de protecție socială pentru a asigura posibilitatea ca unul dintre părinţi să stea acasă cu copiii, motiv pentru care am decis ca unul dintre părinţi să beneficieze de 75% din salariu, până la măsuri de natură sanitară și mai ales măsuri de adaptare a sistemului de educație la situația nou creată”, a precizat Orban.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.