Profesorii care au predat la TV, premiați în cadrul Galei ”Teleșcoala”. Monica Anisie: Proiectul trebuie să continue VIDEO

0
Foto: Captură video facebook.com

Profesorii care au susținut lecții pentru elevii din clasele terminale la ”Teleșcoala”, un proiect demarat în luna martie de Ministerul Educației, în parteneriat cu Televiziunea Română, au fost premiați, vineri, în cadrul unei gale organizate în grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară. Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că, prin desfășurarea acestui program, elevii au putut continua învăţarea în perioada în care școlile au fost închise, iar ”roadele muncii din această perioadă le-am văzut acum prin rezultatele de la examenele naţionale”.

Monica Anisie a precizat, în cadrul galei, că proiectul Teleșcoala va continua și în noul an școlar.

„Ştiu de la voi, dragi colegi, că aţi pus suflet şi aţi crezut în Teleşcoală, iar proiectul nostru trebuie să continue. Această pandemie ne-a solidarizat în jurul educaţiei şi am contribuit la dezvoltarea viitorului copiilor noştri.

Prin creativitatea de care aţi dat dovadă şi prin modul în care v-aţi adaptat în faţa camerelor de luat vederi, sau în faţa dispozitivelor electronice, aţi ridicat meseria de cadru didactic la rang de artă, arta de a modela caractere. Se spune că un profesor îşi pune amprenta asupra eternităţii, dar el nu poate şti niciodată cât de departe poate ajunge influenţa lui.

Aşa aţi procedat şi dvs. v-aţi pus amprenta asupra caracterelor elevilor de astăzi, adulţilor de mâine. Cât de departe poate ajunge influenţa noastră vom vedea peste ani”, a spus Monica Anisie, citată de Agerpres.

Ministrul Educației a adăugat că această experienţă a arătat că aşteptările au fost foarte ridicate, iar criticile, fie că au fost fondate sau nu, i-au ambiţionat pe profesori să devină „din ce în ce mai buni”.

„Le-aţi putut transmite elevilor nu doar informaţie, ci, mai ales, încredere, siguranţă că nimic nu este pierdut, că lucrurile se află sub control, iar cu ajutorul acestei interacţiuni inedite, pregătirea lor pentru examenele naţionale nu avea de suferit. (…)

Aţi reuşit să creaţi o punte de legătură în aceste vremuri caracterizate de incertitudine. Acest proiect a apărut în timp record, a evoluat cu fiecare nouă emisiune şi va continua să o facă şi în noul an şcolar, adresându-se poate şi mai multor beneficiari. (…) Eu sunt mândră şi recunoscătoare că prin acest concept de Teleşcoală elevii noştri au putut continua învăţarea şi, iată, roadele muncii din această perioadă le-am văzut acum prin rezultatele de la examenele naţionale”, a mai spus Monica Anisie.

În cadrul Galei ”Teleșcoala”, a fost prezentat și un mesaj din partea președintelui Klaus Iohannis, iar premierul Ludovic Orban a ținut un discurs.

Monica Anisie a premiat cadrele didactice din București, iar simultan, la Cluj-Napoca și la Târgu Mureș, a avut loc premierea profesorilor care au susținut ore în limba maghiară. Gala s-a încheiat pe ritmurile melodiei ”Ani de liceu”, interpretate de Stela Enache.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here