Titularizare 2020. Ministrul Educației: Examenul va fi susținut imediat ce va înceta starea de alertă. Definitivatul, pe 22 iulie

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi seară, că examenul de titularizare 2020 va fi susținut imediat ce va înceta starea de alertă, iar examenul pentru definitivare în învăţământ rămâne valabil şi se va susţine în data de 22 iulie.

„Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educaţiei să ia această măsură. După cum bine se ştie, prin Legea 55, a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 cu 3, prin care s-a impus autorităţii publice sau instituţiei publice să nu mai poată organiza niciun fel de concurs.

Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori şi imediat ce va înceta starea de alertă şi vom avea posibilitatea susţinerii acestui examen, o să îl susţinem.

Aş vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare în învăţământ rămâne valabil şi se va susţine în data de 22 iulie. Este important, profesorii trebuie să ştie că vom continua cu examenul pentru definitivat şi examenele pentru gradele didactice”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here