Monica Anisie, despre suspendarea Titularizării: A trebuit să așteptăm să se încheie starea de alertă, să vedem dacă se prelungește sau nu

0

Monica Anisie, ministrul Educației, a explicat la TVR de ce a emis ordinul privind suspendarea concursului de titularizare doar cu o zi înainte de începerea înscrierilor, răspunzând astfel nemulțumirilor exprimate de profesori. Monica Anisie a arătat că ”exista posibilitatea ca starea de alertă să nu fie prelungită” și ”nu-și avea rostul să suspendăm un concurs care ar fi putut să se desfășoare”.

Ministrul Educației a precizat că examenul de titularizare, dar și alte etape din mobilitate au fost suspendate pentru că Legea 55 nu permite, pe durata stării de alertă, desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, în instituțiile și autoritățile publice.

Întrebată cum le răspunde profesorilor care s-au plâns că au aflat prea târziu de suspendarea concursului, Monica Anisie a răspuns:

”Starea de alertă a încetat pe 15 iunie. Exista posibilitatea să nu fie prelungită. Înscrierile pentru titularizare începeau pe 18 iunie. Prin urmare, a trebuit să așteptăm să se încheie starea de alertă, să vedem dacă se prelungește sau nu și abia după aceea puteam să luăm decizia suspendării acestui concurs. Înainte nu-și avea rostul să suspendăm un concurs care ar fi putut să se desfășoare.”

Ministrul a precizat că ”definitivatul se desfășoară, nu este un concurs de ocupare a posturilor”.

Examenele naționale

Monica Anisie a vorbit și despre examenele naționale susținute de absolvenții clasei a VIII-a și a XII-a, care au adus anul acesta o premieră: anonimizarea rezultatelor.

”Pentru prima dată, și România afișează anonimizat rezultatele elevilor care participă la examenele naționale. Elevii au primit la ultima probă un cod și, atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și la unitatea de învățământ  vom afișa codul respectiv, școala de proveniență, rezultatele la probe și media. Deci, copilul cunoaște acum care este codul sub care poate primi rezultatele la Evaluarea Națională. Aceeași procedură o vom avea și pentru examenul de Bacalaureat”, a spus Monica Anisie.

Examenul de Bacalaureat începe luni, 22 iunie. Potrivit ministrului Educației, peste 155.000 de candidați s-au înscris să susțină probele, dintre care peste 32.000 de elevi sunt din seriile anterioare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.