Evaluarea Națională 2020. Monica Anisie: Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8.30 VIDEO

0
Foto: sibiu100.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică, că accesul în centrele de examen pentru absolvenții claselor a VIII-a care susțin Evaluarea Națională se va face până la ora 8.30. Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9.00.

”Îi anunț pe toți elevii și părinții că accesul în centrul de examen se va face până la ora 8.30. Fiecare unitate de învățământ a stabilit un grafic în așa fel încât să nu existe la poarta școlii aglomerație și să se respecte măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Prin urmare, la poarta unității de învățământ, a centrului de examen va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen.

Totodată, pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii și să lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a precizat Monica Anisie, într-o conferință de presă organizată, duminică, pe tema Evaluării Naționale 2020.

Ministrul a mai declarat că specificului examenului din acest an este că se organizează în două etape. La etapa specială vor participa numai elevii bolnavi, cei aflați în izolare sau carantină, dar și cei cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius în prima etapă.

„Scopul organizării acestei etape speciale este tocmai acela de a da şanse egale tuturor copiilor. Vreau să precizez că această etapă specială se va organiza înaintea repartiţiei computerizate care se va realiza în data de 10 iulie. Prin urmare, toţi copiii absolvenţi de clasa a VIII-a au şanse egale pentru a participa la Evaluarea naţională”, a susţinut ministrul.

În ceea ce privește corectarea lucrărilor, Monica Anisie a arătat că ”anul acesta, spre deosebire de anul trecut, lucrările elevilor vor merge pentru a fi evaluate în alt județ decât județul din care face parte elevul, inclusiv pentru municipiul București”. ”Și lucrările din municipiul București vor fi evaluate în alte județe”, a  insistat ministrul.

Potrivit ministrului Educației, la prima etapă a Evaluării Naționale participă peste 75.000 de profesori.

Pe de altă parte, Monica Anisie le-a atras atenția elevilor să nu se lase păcăliți de subiectele care circulă pe internet.

„Vă asigur că ceea ce circulă pe internet nu este de la Ministerul Educației. Dragi elevi, părinți, nu vă lăsați păcăliți de aceste subiecte care circulă pe internet”, a spus Monica Anisie, citată de HotNews.ro.

Întrebată ce se întâmplă în cazul în care un elev are temperatură și la sesiunea specială de la finalul lui iunie, Monica Anisie a precizat că Ministerul Sănătății urmează să prezinte norme în acest sens.

Nu în ultimul rând, secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, a precizat că cel mai devreme copiii vor fi chemați în centrele de examinare la ora 7.00.

Conform Ministerului Educației, probele Evaluării Naționale încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Potrivit datelor centralizate de MEC, la Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.