Ministrul Educației: Grădinițele, creșele și after-school-urile nu se redeschid de luni. Normele sunt în pregătire

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică că, luni, 15 iunie, nu se vor redeschide creșele, grădinițele și after-school-urile. Potrivit ministrului, aceste unități de învățământ vor putea fi deschise în momentul în care există ”normele de revenire”.

„Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after-school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt, în acest moment, în pregătire, probabil că mâine (luni – n.red.) le vom finaliza și le vom prezenta”, a spus Monica Anisie, într-o conferință de presă, relatează RFI.

Potrivit ministrului Educației, decizia de redeschidere a grădinițelor de vară aparține autorităților publice locale.

„Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers până acum copiii.

Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratul școlar transmite autorităților publice locale aceste solicitări.

Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a mai precizat că „se redeschid și grădinițele de la stat, acolo unde există solicitări și autoritatea publică locală decide că se poate redeschide“.

”Mâine nu se vor redeschide. Se vor redeschide în momentul în care există aceste norme. (…) Normele trebuie să fie prezentate de către Ministerul Educației sau Ministerul Muncii, mâine sau cel târziu… Eu îi sfătuiesc pe părinți să ia toate măsurile de siguranță și să aștepte aceste norme din partea Ministerului Sănătății”, a mai spus Monica Anisie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după 15 iunie, va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.

Începând cu 15 iunie, părinţii vor putea duce copiii la creşe, grădiniţe şi after-school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau private, spunea, vineri, și șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here