Raed Arafat: Pentru examenele naționale s-au luat măsuri foarte serioase, dar întotdeauna există un risc. Risc 0 nu există

0
Foto: pixabay.com

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat marți seară că, pentru examenele naționale, s-au luat ”măsuri foarte serioase” de protecție a elevilor, însă a arătat că riscul de infectare cu coronavirus există. ”Întotdeauna există un risc, dar riscul este mult mai mic decât dacă erau școlile deschise complet și mergeau toți copiii la școală. Este un risc controlat de măsurile care se iau de distanțare și de protecție”, a spus Raed Arafat.

„La examenele naționale s-au luat măsuri foarte serioase de distanțare, de circuite, unde se intră, unde se iese, câți elevi sunt în clasă, distanță între ei, toate aceste aspecte care, la un număr limitat, permit aceste măsuri. Atenție, sunt doar trei clase care merg acum la școală pentru pregătire și nu toată lumea este obligată să meargă. La examenul în sine va fi o distanțare adecvată”, a precizat secretarul de stat în MAI la Antena 3.

Întrebat dacă rămâne totuși un risc pentru cei care merg la examen, Raed Arafat a răspuns: ”Risc 0 nu există. Riscul întotdeauna se manageriază, dar să ajungi la risc 0, asta poate fi uitat. Întotdeauna există un risc, dar riscul este mult mai mic decât dacă erau școlile deschise complet și mergeau toți copiii la școală. Este un risc controlat de măsurile care se iau de distanțare și de protecție.”

Pe de altă parte, Raed Arafat a declarat la Digi24 că, la ședința de marți de la Cotroceni, nu s-a discutat în prezența sa despre deschiderea grădinițelor și creșelor private. ”Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis”, a spus Arafat.

La observația că președintele Iohannis a făcut acest anunț, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-a discutat cât am fost acolo”. „Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a precizat Raed Arafat.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.