Scrisoare adresată ministrului Educației în care se cere renunțarea la notarea activității online cu acordul părinților

0
Foto: pixabay.com

Liderii Sindicatului Independent al Învățământului Preuniversitar din Județul Timiș au adresat o scrisoare deschisă ministrului Educației, Monica Anisie, în care solicită renunțarea la prevederea conform căreia notarea elevilor pentru activitatea online se face cu acordul părinților, scrie banatulazi.ro.

Sindicaliștii își exprimă ”indignarea” față de prevederile din ordinul de ministru care stabilește că ”valorificarea activității on-line prin calificativ/notă se face cu acordul părintelui sau susținătorului legal”.

”Faptul de a cere acordul părintelui/susținătorului legal pentru notarea activității on-line este un act care subminează autoritatea profesorului și ne pune pe noi, profesorii, într-o postură cel puțin umilitoare.

Ca profesori într-o instituție de învățământ, noi știm că evaluarea trebuie să fie făcută corect și, în acest sens, avem criterii și standarde de performanță care ne ghidează procesul instructiv și educativ.

De asemenea, respectăm principiul conform căruia orice notă pe care o acordăm trebuie justificată prin dovezi clare. Mai știm că elevul trebuie să fie informat și să primească toate explicațiile cu privire la nota obținută.

A cere consimțământul elevului sau al părintelui pentru notarea elevilor nu se încadrează în principiul menționat mai sus. Este un act imposibil de utilizat, pentru că oferă un drept discreționar părintelui de a favoriza o evaluare subiectivă și neunitară, ceea ce creează un precedent cu totul nefast pentru procesul de învățare, în general”, se arată în scrisoare.

Sindicaliștii cer ”cu insistență renunțarea la acest sistem de notare”: ”Lăsați-ne pe noi să fim profesori, iar pe elevi să fie elevi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.