Ministrul Sănătății spune că o sesiune specială a examenului de Bacalaureat ar putea avea loc în iulie: ”Este propunerea pe care o discutăm”

0

O a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care din motive medicale sau care au temperatura peste 37,3 grade, în ziua examenului, nu pot susține probele care debutează pe 22 iunie. Anunțul a fost făcut, luni, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Europa FM.

Ministrul Sănătății a declarat că s-a renunțat la ideea ca acești elevi cu probleme medicale să fie chemați să dea BAC-ul în luna august, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea din iunie-iulie.

”Exact la acest lucru ne gândeam acum și discutam ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat. (…) Este propunerea pe care o discutăm și pe care vrem să o aplicăm.  (…) Mergem spre acest program. Dacă nu azi, mâine o să-l anunțăm… Anunțul îl va face, de fapt, Ministerul Educației”, a precizat ministrul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, săptămâna trecută, organizarea unei a doua sesiuni a examenului de Evaluare Națională 2020, începând cu data de 29 iunie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că această sesiune specială este organizată ”strict pentru acei copii care fie se află în carantină sau în izolare, fie sunt bolnavi și pot certifica acest lucru prin adeverință medicală sau acei copii care, în momentul în care vor veni la examen, sunt depistați cu temperatură de 37,3”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.