Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Când vor avea loc probele – calendarul anunțat de ministrul Educației

0

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 va începe pe 29 iunie cu proba la Limba și literatura română, va continua pe 30 iunie cu proba la Matematică, iar pe 1 iulie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, a anunțat, joi seară, la Realitatea Plus, ministrul Educației, Monica Anisie.

”Pe lângă acel calendar anunțat deja, 15 iunie – proba la Limba și literatura română, 17 iunie – proba la Matematică și 18 iunie la Limba și literatura maternă, există și acest calendar pregătit pentru Evaluarea Națională, sesiunea specială. Repet este vorba despre acei copii care se află în imposibilitatea de a susține acest examen, fie că sunt bolnavi, fie că sunt carantinați, fie că sunt în izolare sau au temperatura 37,3 în momentul în care se prezintă la sesiunea normală”, a precizat Monica Anisie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, organizarea unei a doua sesiuni a examenului de Evaluare Națională 2020, începând cu data de 29 iunie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că această sesiune specială este organizată ”strict pentru acei copii care fie se află în carantină sau în izolare, fie sunt bolnavi și pot certifica acest lucru prin adeverință medicală sau acei copii care, în momentul în care vor veni la examen, sunt depistați cu temperatură de 37,3”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.