Monica Anisie, despre reducerea numărului de elevi la clasă: Deocamdată suntem într-o evaluare, așteptăm să vedem și situația epidemiologică

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut, joi seară, noi precizări legate de luarea unor măsuri astfel încât, din toamnă, să fie mai puțini elevi într-o sală de clasă. ”Deocamdată suntem într-o evaluare, așteptăm să vedem și situația epidemiologică după această perioadă de relaxare și să găsim soluții, dacă cumva se întâmplă ca în toamnă să existe cel de-al doilea val, așa cum prevăd epidemiologii, să luăm măsuri din timp”, a spus Monica Anisie, la Realitatea Plus.

”De aceea, vorbeam de aceste spații pe care iată și învățământul particular le-ar putea pune la dispoziție, dar trebuie să găsim și altfel de soluții în așa fel încât, în sala de curs, să fie mai puțini copii. De exemplu, în unele state au găsit soluția ca, într-o zi, să vină la cursuri jumătate de clasă și ceilalți să-și continue învățarea online”, a adăugat ministrul Educației.

Întrebată câți elevi ar trebui să fie într-o clasă, Monica Anisie a răspuns: ”Acum depinde și de situația epidemiologică. Dacă va trebui iarăși să respectăm 2 m față, spate și în lateral sau dacă vom lua măsuri mai drastice sau ne vom relaxa în așa fel încât să avem 10-15 elevi într-o sală de curs, asta putem să spunem de-abia în momentul în care se va face o evaluare. Dar până atunci cred că trebuie să ne concentrăm pe examenele naționale pe care trebuie să le susțină acum copiii.”

Ministrul Educaţiei a declarat în aceeași emisiune că reprezentanţii învăţământului particular din România îşi oferă spaţiile şcolare şi pentru elevii din învăţământul de stat, începând cu anul şcolar următor.

În ultima perioadă am avut numeroase consultări cu reprezentanţii învăţământului particular din România şi chiar am constituit un grup de lucru la Ministerul Educaţiei. Astăzi am avut o întâlnire şi la Guvern, împreună cu domnul premier Ludovic Orban şi cu doamna vicepremier Raluca Turcan, am discutat cu reprezentanţii învăţământului particular şi a venit şi această propunere din partea acestora, de a pune la dispoziţie spaţiile pe care aceştia le au pentru elevii care învaţă în sistemul de stat, începând cu anul şcolar următor, dacă se va impune această măsură”, a spus Monica Anisie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.