Monica Anisie, ministrul Educației: Îmi propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie

0
Foto: gov.ro

Monica Anisie, ministrul Educației, spune că, în cazul în care ne vom confrunta și în septembrie cu pandemia de coronavirus, școala românească trebuie să fie pregătită astfel încât toți elevii să poată participa la cursuri online. Ministrul a vorbit despre acest scenariu și despre planurile pe care le are într-un interviu acordat pentru Antena 1, precizând că își propune ca până în toamnă ”să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie”.

”Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi și să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză. (…) Îmi propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”, a declarat ministrul Educației pentru Observator.

Monica Anisie a arătat totodată că ”Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate”, ce vor fi realizate de profesori voluntari.

”Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecții. Înregistrăm pentru toate clasele și pentru acele materii la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi. Foarte greu am putut să identificăm și spații în care să filmăm. Sperăm că, odată cu momentul în care nu vom mai avea stare de urgență, să putem să ne întâlnim și să realizăm aceste filmări”, a spus ministrul.

Monica Anisie a făcut precizări și în ceea ce privește recuperarea materiei, anunțând că va fi revizuită programa pentru a se realiza acest lucru: ”Să luăm un exemplu la Limba română, pentru că sunt profesoară de limba română. Avem la clasa a V-a adjectivul, să spunem, nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. În momentul în care în anul școlar următor, acest conținut despre adjectiv îl reiau, voi reveni asupra a ceea ce trebuia să învețe copilul în anul școlar anterior. (…) Vom revizui programa în așa fel încât să îi susținem și pe profesori, dar nici să îi încărcăm pe elevi”.

Președintele Klaus Iohannis declara, zilele trecute, că Ministerul Educației va trebui să găsească soluții pentru ca toții elevii să aibă acces la școala online, spunând că ”ministerul va veni cu soluții, probabil, posibil, cu achiziții de tablete care vor fi puse la dispoziție”.

”Pot să vă spun că am discutat foarte detaliat despre ce trebuie să facă ministerul în timpul verii când obligatoriu trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi de epidemie și eu am pretenția ca, până în septembrie, să găsim soluții pentru exact acești copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învățământ la distanță”, a spus șeful statului.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.