Două soluții pentru BAC, propuse de o elevă în clasa a XII-a: ”Cum putem învăța când trăim cu incertitudinea că e posibil să ne infectăm?” VIDEO

0
Foto: Captură Youtube

O elevă de clasa a XII-a din Suceava a transmis o scrisoare deschisă către ministrul Educației în care atrage atenția că ”efectele întoarcerii premature la școală ar putea avea efecte nefaste”, relatează Monitorul de Suceava. Eleva vorbește despre ”frica” de îmbolnăvire și propune două soluții pentru Bacalaureat: anularea examenului și echivalarea notei finale cu media din ultimii ani sau posibilitatea de a alege dintre echivalarea notei și susținerea examenelor în condiții de maximă siguranță.

Raluca Țonea, elevă la Colegiul de Arte „Ciprian Porumbescu”, îi scrie ministrului Educației că locuiește în orașul ”supranumit <Lombardia României>” și că ”de două luni încoace, ne aflăm într-un abis ce, la acest moment, pare fără fund”. ”Confuzia, frica, stresul și îngrijorarea sunt doar câteva din stările prin care mii de elevi au trecut în ultima perioadă”, arată eleva în scrisoare.

”Pe 30 aprilie 2020, județul Suceava se îndreaptă cu pași repezi spre numărul de 3000 de cazuri Covid-19. Oricât de mult am spera să nu se întâmple, numărul de cazuri va crește. Frica încă există în sufletele noastre, anxietatea persistă. Toate aceste sentimente duc la lipsa de motivație. Cum putem învăța, când trăim cu incertitudinea că e posibil să ne infectăm și să nu mai ajungem să dăm bacalaureatul sau, mai rău, să ne pierdem viețile? Da, suntem tineri, dar asta nu înseamnă că suntem toți sănătoși: am colegi ce suferă de astm, am colegi ce au boli cardio-vasculare, am colegi cu boli autoimune. Nu toți am supraviețui în cazul unei infectări.

Ce se poate face în această situație? Soluții există! Două dintre aceste soluții urmează să fie prezentate de către mine în cele ce urmează.

Soluția I: Putem urma modelul altor țări, precum Franța, care a anulat examenul de bacalaureat și a echivalat nota finală cu media din ultimii ani. Ar lua prea multă lume acest examen? Putem ridica media de promovare la 7. Nu toată lumea ar fi mulțumită cu nota finală? Avem soluția a II-a.

Soluția a II-a: Posibilitatea de a alege dintre a. Echivalarea notei cu media din ultimii 4 ani sau b. Susținerea examenelor în condiții de maximă siguranță. Astfel, fiecare elev are posibilitatea nu doar de a alege, ci și de a se proteja pe el și întreaga sa familie”, scrie Raluca.

Scrisoarea integrală a elevei o puteți citi AICI.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.