O învățătoare din Buzău a mutat „Toată școala citește” acasă. Întâlniri în Zoom și un mesaj de la copii: „Dacă vă pasă, nu ieșiți din casă!”

0

După suspendarea cursurilor, învățătoarea Mihaela Gheorghe a început predarea lecțiilor în online, deși elevii săi sunt doar în clasa I. Zilnic, se întâlnesc pe platforma Zoom, unde fac orele de Matematică sau de Comunicare, iar copiilor le place clasa virtuală. Pentru învățătoare, predarea online este ”o provocare” și spune că niciodată nu s-a gândit că va ajunge să facă școala pe net.

Mihaela Gheorghe predă la Școala Gimnazială din comuna Cislău, județul Buzău, una dintre școlile înscrise în campania ”Toată școala citește”. De când nu mai merg la școală, copiii nu au renunțat însă la pauza de lectură. Citesc în fiecare zi și îi trimit învățătoarei fotografii cu momentele de lectură.

Tot zilnic, are loc întâlnirea online. Încă de joia trecută, învățătoarea folosește platforma Zoom, unde se întâlnește cu elevii, face recapitulare sau predă lecții noi. Chiar dacă locuiesc la sat, cu excepția a trei copii, elevii din Clasa Albinuțelor au acces la internet și, cu ajutorul părinților, pe tabletă sau telefon, intră în direct cu învățătoarea.

Astăzi, copiii și învățătoarea s-au întâlnit de două ori în clasa virtuală: prima dată au făcut Comunicare, a doua oară Matematică.

La Comunicare, am predat o literă nouă și am folosit filmulețe, litera animată… Ei își notează pe caiete, îmi trimit poze cu temele, eu le verific și le ofer feedback în fiecare zi. Sunt mici, dar le place, chiar le place. Ei sunt generația digitală. Sunt încântați pentru că, mai nou, au acces la tabletă sau la telefon. Am copii în clasă care nu aveau acces la telefon și tabletă în timpul liber”, povestește învățătoarea.

Mihaela Gheorghe spune că, în timpul orelor online, lucrează ceea ce consideră că au nevoie mai mult copiii: ”Astăzi, am stat de la 11.00 până la 13.15 doar pentru Comunicare. Trebuie să dau fiecăruia ocazia să citească, să răspundă. Ia mai mult timp decât în clasă.

Pentru învățătoarea de 22 de ani la catedră, predarea online este ”o provocare”, dar nu o misiune imposibilă. ”Este prima dată când fac acest lucru. Nu mă gândeam vreodată că voi fi nevoită să predau cursuri online”, mărturisește Mihaela Gheorghe.

Cum toate acestea se întâmplă într-o perioadă în care școlile sunt închise din cauza noului coronavirus, micuții de clasa I au lansat și un mesaj pe această temă.

”Dacă în alte situații, pentru a câștiga drepturi și libertăți, îndemnul era „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”, acum, pentru a apăra sănătatea și viața, transmitem un altfel de mesaj: Dacă vă pasă, nu ieșiți din casă!”, declară învățătoarea.

Fiecare copil a realizat în acest sens un desen, iar ceea ce au realizat ei este mai mult decât convingător.

Foto: prof. Mihaela Gheorghe

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.