Școala de acasă, campania unor liceeni din Craiova: „Ce facem când nu mergem la școală?” Un clip realizat de elevi, cu sfaturi și lecții online VIDEO

0
Foto: Captură video

Elevii clasei a XI-a D de la Liceul ”Voltaire” din Craiova au lansat o campanie prin care vor să își convingă toți colegii să stea acasă în această perioadă și să nu meargă în locuri aglomerate. Liceenii au realizat un clip în care apar în diferite ipostaze în casă, de la efectuarea lecțiilor online până la citirea unei cărți sau urmărirea unui meci de fotbal la televizor. #staiîncasă, #stopcoronavirus și #nouănepasă sunt mesajele elevilor craioveni în campania pe care au numit-o ”Școala de acasă”.

Adina Mitrică, profesor de limba și literatura română, povestește că realizarea filmulețului a pornit de la nevoia elevilor de a petrece împreună, având în vedere că una dintre fete își sărbătorea ziua de naștere.

”De obicei, copiii sărbătoresc alături de colegi, la școală. În acest caz era imposibil. Așa că s-au filmat câțiva acasă, iar o elevă a asamblat materialele. Complice le-a fost diriginta, doamna prof. Gabriela Militaru”, spune Adina Mitrică.

Elevii își doresc ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți colegi pentru că, așa cum spun în clip, ”Grija fiecăruia este siguranța tuturor””Ne facem vocea auzită prin pagina de Facebook, prin contul Instagram, prin site-ul școlii, prin pagina Consiliului Școlar al Elevilor. Dacă nu e online, atunci e prin diverse campanii, în cadrul proiectului de marketing instituțional „Pașaport spre performanță””, explică profesoara.

E ciudat cum o poveste tristă se poate transforma într-un motiv de <abia aștept>

La Liceul Voltaire din Craiova, odată cu închiderea școlilor, cursurile au fost mutate în online. Elevii și profesorii folosesc platforme de învățare on-line, servicii gratuite precum Google Classroom, aplicații de comunicare cum este Zoom Video Communications, dar și instrumentele aflate la îndemâna oricui – email, Skype, grupuri de WhatsApp/Facebook.

”Echipa Liceului VOLTAIRE respectă orarul zilnic, dar în online. Fiecare profesor așteaptă elevii la ora pe care o avea în program și e foarte bine așa, fiindcă nu ne suprapunem. E ciudat cum o poveste tristă, ca cea pe care o trăim, se poate transforma într-un motiv de „abia aștept” să comunic/să mă văd/să mă aud cu elevii. Avem platforme, clase virtuale, grupuri de interacțiune”, spune Adina Mitrică.

Profesoara de română folosește cel mai mult aplicația Zoom și pagina de Facebook unde pune la dispoziția elevilor conținuturi, link-uri și documente.

”Căutăm să lucrăm teste grilă sau le facem noi înșine, prin aplicatia Kahoot, pe care copiii o adoră. Ca profesori, dăm și primim teme. Și vin muuulte, dar nu ne plângem. Chiar avem datoria să le verificăm pe toate, în semn de apreciere a efortului și a implicării copiilor. Se dovedește că educația digitală nu e rea deloc!”, conchide Adina Mitrică.

Foto: facebook.com/ Liceul „Voltaire”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.