Școala pe un telefon vechi care se închide când începe ora. Vasile: ”Vreau să fim fericiți și să mergem la școală, nu să facem online”

0
Foto: Captură Digi 24

Într-un cătun din Buzău, trei frați folosesc un singur telefon pentru a-și face lecțiile. Temele le primesc pe WhatsApp și rar reușesc să participe la orele online. Vasile este elev în clasa a VII-a și povestește, plângând, că ar vrea să dispară virusul pentru a merge din nou la școală. Este supărat că a rămas în urmă și îi este dor de colegi și de profesori. Povestea copiilor din comuna Valea Salciei, satul Cătun, a fost prezentată într-un reportaj Digi 24.

Vasile spune că nu poate tot timpul să participe la lecțiile online pentru că, atunci când intră la oră, telefonul vechi al mamei se închide, nu ține bateria. ”Se vaită mereu la mine, dar eu ce pot să îi ofer… Îi spun <Mamă, ne chinuim cu ce avem că nu avem posibilitate.> Se chinuie cu el, se închide, începe să plângă că își pierde lecțiile. E greu, e foarte greu…”, mărturisește mama copilului.

Vasile este un copil ambițios și vrea să învețe pentru că știe că așa ar putea avea șansă la o viață mai bună.”Nu avem ce să facem aici, în satul acesta. Este greu și cu școala, e greu cu de toate aici. Asta este povestea mea”, spune copilul, cu lacrimi în ochi. Întrebat cum ar vrea să fie povestea lui, băiatul răspunde: ”Să fim fericiți și să mergem la școală, nu să facem online.”

Cele două surori ale lui Vasile sunt ajutate de învățător care le aduce lecțiile acasă, știind că nu au cum să participe la orele online. Rămasă văduvă, mama lor nu își permite însă din cei 1300 de lei, cât câștigă într-o lună, să le cumpere nici măcar un telefon nou, darămite o tabletă.

Îmi doresc să termine școala, să meargă mai departe și fetele. Abia ne plătim lumina, mâncare, antenă că se uită la televizor, nu am cum să le iau telefon. Și pe ăsta îl am de la sora mea”, spune mama celor trei copii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.