Flashmob pentru educație, în centrul Craiovei. Zeci de elevi ai Liceului ”Voltaire” au promovat, alături de profesori și părinți, mesajul ”Educația schimbă vieți”

0
Foto: facebook.com/ Euroscola "Voltaire"

Elevii Liceului ”Voltaire” din Craiova, implicați în proiectul Euroscola, au organizat, luni, în centrul orașului, un flashmob prin care au vrut să-și promoveze campania „Hai #SUS prin educație!”, începută în luna august. Zeci de elevi au transmis, prin dans și muzică, mesajul ”Educația schimbă vieți”, iar trecătorii au fost plăcut surprinși și li s-au alăturat de pe margine.

Locuitorii Craiovei au asistat, luni, la un moment mai puțin obișnuit, când zeci de elevi au dansat în centrul orașului. Echipa Euroscola ”Voltaire” a ieșit în stradă, printre oameni, pentru a-și face cunoscută campania de promovare a rolului educației, ei fiind susținuți, în demersul lor, de colegi, părinți și profesori.

”Au fost peste 120 de persoane implicate, nu numai elevi, ci și profesori și părinți. Am vrut să popularizăm în comunitatea noastră campania „Hai #SUS prin educație!”, realizată de echipa Euroscola „Voltaire”. Mesajul a fost transmis inclusiv prin mișcările de pe refrenul piesei. Melodia în limba franceză nu a fost aleasă întâmplător, ea ține și de identitatea liceului nostru, cunoscut în oraș drept Liceul Francez.

În timpul desfășurării flashmob-ului, s-au oprit foarte mulți trecători care au dansat de pe margine sau au filmat ori fotografiat momentul, de aceea le-a fost foarte ușor elevilor din proiect să se apropie mai apoi de ei și să le vorbească despre campanie și despre Radu Szekely. Mulți dintre oamenii opriți s-au fotografiat cu rama campaniei „Hai #SUS” și au apreciat inițiativa copiilor”, spune Adina Mitrică, unul dintre profesorii coordonatori ai echipei Euroscola ”Voltaire”.

Liceul ”Voltaire” din Craiova este reprezentat de 22 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a la Concursul național pentru liceeni EUROSCOLA, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Liceenii au început, în luna august, o campanie de informare și conștientizare a rolului educației și al practicării unei profesii – „Hai #SUS prin educație!”, pornind de la povestea de succes a unei personalități. Povestea aleasă de elevi și promovată în cadrul campaniei este cea a lui Radu Szekely, expert în educație la Comisia Europeană și fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu.

Foto: facebook.com/ Euroscola „Voltaire”

Citește și: Hai #SUS! Educația schimbă vieți: O campanie în care elevii Liceului ”Voltaire” din Craiova scriu povestea unui om de succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.