Monica Anisie: Lucrăm la o serie de măsuri pentru a asigura recuperarea materiei. Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau universitar

0
Foto: facebook.com

Monica Anisie a declarat marți, la Digi 24, că Ministerul Educației și Cercetării lucrează în prezent ”la o serie de măsuri pentru a asigura recuperarea” materiei, în urma suspendării cursurilor pe perioada stării de urgență. Ministrul a reluat ideea că ”nu se pune sub nicio formă problema înghețării anului școlar sau a celui universitar”.

”Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. (…) Suspendarea cursurilor va rămâne până când situația în care ne aflăm va fi una bună și nu va pune în pericol sănătatea copiilor”, a precizat ministrul Educației.

Monica Anisie a adăugat că Ministerul Educației și Cercetării lucrează în acest moment la ”o serie de măsuri clare și eficiente pe care le vom comunica public în cel mai scurt timp, în mod oficial”: ”Noi suntem la minister și lucrăm tocmai pentru a realiza ceea ce trebuie pentru copii. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și în acest sens îi asigur că vom lua măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru studenți.”

Întrebată dacă mai este timp pentru recuperarea materiei, Monica Anisie a spus: ”Noi, la momentul acesta, lucrăm la o serie de măsuri tocmai pentru a asigura recuperarea și totodată dorim să le oferim posibilitatea copiilor de a încheia cu bine examenele naționale și anul școlar sau universitar.”

În ceea ce privește o posibilă decalare a examenelor naționale sau prelungire a anului școlar, ministrul a explicat că ”deocamdată trebuie să fim responsabili și să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă.”

Tot marți, Ministerul Educației și Cercetării a transmis un comunicat de presă în care dă asigurări că nu se pune problema înghețării anului școlar.

Comunicatul Ministerului Educației și Cercetării:

”Informația privind eventuala înghețare a anului școlar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgență este una eronată!

Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online.

Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar!

Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Citește și: Monica Anisie: Nu se pune problema înghețării anului școlar. Ministerul Educației nu ia în calcul o astfel de măsură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.