Școala de acasă. Lecția de geografie, filmată cu drona: O profesoară le-a predat elevilor de la ”înălțime” VIDEO

0
Foto: Captură video

Într-o perioadă în care lecțiile au fost mutate în online, elevii pot urmări o spectaculoasă lecție de geografie, realizată cu ajutorul dronei. Irina Constantinescu, profesoară la școala din comuna Cândești Vale (Dâmbovița), le-a predat elevilor din trei școli rurale de pe o coamă de deal, de la Ulmet, județul Buzău, într-o transmisiune în direct, tema fiind ”trovanții”. A fost prima lecție la distanță din cadrul proiectului ”Educație la Înălțime”, un proiect pilot de educație nonformală în care, cu ajutorul tehnologiei și al dronelor, profesorii le predau în direct elevilor din locurile care fac obiectul lecțiilor.

Povestea primei lecții la distanță a fost postată pe pagina de Facebook a proiectului, aceasta fiind pusă la dispoziția tuturor elevilor din țară:

”Cu câteva zile înainte de închidere școlilor din cauza epidemiei de coronavirus, echipa “Educație la Înălțime” a realizat prima lecție la distanță folosind drona. O spectaculoasă lecție de geografie realizată dintr-o locație selenară, de la trovanții de la Ulmet, din județul Buzău. Profesoara specializată în educație non formală, Irina Constantinescu, a intrat în direct cu elevii din trei școli rurale din munții Orăștiei, județul Hunedoara, și a arătat beneficiile pe care le poate aduce folosirea tehnologiei în actul de predare.

Lecția în direct i-a purtat pe elevi nu numai la înălțime pentru vedea cu drona imagini deosebite, dar și pe alte meleaguri, pentru a descoperi și alți trovanți din țări străine, precum și în mitologie, în literatură ori în industria de film, unde tema trovanților a fost explorată prin imaginație.

Coordonați de profesorii de clasă, elevii au avut de îndeplinit activități nonformale care le-au stimulat creativitatea, cum ar fi sa realizeze proprii trovanți și să le imagineze o poveste sau realizarea unui material publicitar pentru obiectivele turistice hunedorene.

Deși inițial se dorea difuzarea publică abia după ce se vor fi realizat câte o lecție din fiecare dintre cele 3 materii din proiect, geografie, istorie și biologie, echipa “Educație la înălțime” a decis să pună la dispoziția tuturor elevilor din țara această lecție de la distanță. Elevii o pot viziona pe pagina de Facebook “Educație la Înălțime”, dar și pe canalul de YouTube al proiectului”.

Proiectul ”Educație la Înălțime”, un proiect care combină tehnologia de ultimă oră cu predarea creativă, a fost declarat câștigător în competiția ”RoSmart în Țara lui Andrei”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.