De Ziua Îndrăgostiţilor, elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală au primit câte o carte

0
Foto: facebook.com/ DPD Romania

Elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti au avut parte, de Ziua Îndrăgostiţilor, de o provocare: să se îndrăgostească de cărți. Liceenii au primit cărți din partea unei firme de curierat care a observat că, în topul comenzilor online, acestea sunt abia pe locul 7 (22%), în timp ce locurile fruntașe sunt ocupate de produse din categoriile fashion (37%), beauty (35%) și high tech (33%). 

Elevii de la liceul bucureştean au primit cărțile direct în sălile de clasă, din partea curierilor, fiind vorba de 750 de cărţi cu poveşti clasice de iubire scrise de autori celebri, relatează stiripentrucopii.com.

Printre titlurile oferite elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” se numără „Pânza de păianjen” – Cella Serghi, „Rațiune și simțire” – Jane Austen, „La răscruce de vânturi” – Emily Bronte, „Douăsprezece povestiri călătoare” – Gabriel Garcia Marquez, „Jane Eyre” – Charlotte Bronte, „Marile speranțe” – Charles Dickens, „Marele Gatsby” – Scott Fitzgerald, „Piața Washington” – Henry James, „Prima iubire. Apele primăverii” – I.S. Turgheniev, „America” – Franz Kafka etc.

„Copiii noștri sunt speciali cu toții și ne bucurăm foarte mult că am putut găzdui acest eveniment. Și noi promovăm dragostea de carte și avem convingerea că în aceste cărți sunt probabil cele mai prețioase valori. E foarte important ca tinerii noștri să le descopere”, a declarat Mirela Chioveanu, director adjunct al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

Potrivit unui studiu DPD Group, scrie sursa citată, cărțile se află abia pe locul al 7-lea (22%) în topul comenzilor online ale românilor, la mare distanță de media europeană care este de 33%.

„Ne-am bucura ca, în preferințele românilor, cărțile să aibă un loc mai important. Iar schimbarea poate veni de la adolescenți. De aceea, am venit să le oferim cărți. Noi știm că elevii de la Colegiul Gheorghe Lazăr sunt printre cei mai buni elevi din țară, cu siguranță că sunt un exemplu. Iar dacă ei lansează un trend vor fi urmați și de ceilalți copii. De Ziua Îndrăgostiților, i-am provocat pe elevi să-ți dea întâlnire cu o carte”, a spus Elena Andrei, director de marketing DPD România.

Evenimentul „De Valentine’s Day livrăm cărți de dragoste la pachet” a fost organizat de firma de curierat DPD România în colaborare cu Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, librăria online Libris și PiArt Vision.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.