Elevi ai Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, locul I la Olimpiada BeSafeNet, organizată de Consiliul Europei

0
Foto: facebook.com/ Besafenet

Echipa „Terra Blue” a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” a obţinut locul I la Olimpiada BeSafeNet organizată de Consiliul Europei, relatează Agerpres.

„Olimpiada BeSafeNet este organizată de Consiliul Europei anual. Practic, este vorba despre acordul european mediteranean privind riscurile majore, având ca domeniu principal prevenirea şi pregătirea pentru hazarduri naturale şi tehnologice. Este o olimpiadă desfăşurată la nivelul Europei. Au participat 131 de echipe din toată Europa. Echipa Terra Blue de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a ocupat locul I, obţinând punctajul maxim 100 de puncte”, a declarat, luni, pentru Agerpres, coordonatorul echipei, care este şi profesor de geografie, Dorina Nedelea.

Potrivit acesteia, echipa a fost formată din elevii Svenja Popirowski, Mara Nedelcu, Ionuţ Duţu.

Concursul a constat într-o probă care s-a desfăşurat online. Ne-am conectat online, copiii au răspuns la întrebări care au vizat aceste conţinuturi legate de hazarduri naturale şi tehnologice. Au avut şi un eseu de realizat original iar tema pe care am ales-o a fost legată de inundaţii, pentru că România s-a confruntat de-a lungul anilor cu astfel de catastrofe şi acest eseu a fost notat, dar punctajul pe care ei l-au obţinut în urma concursului – 100 de puncte – i-a clasat pe prima poziţie din cele 131 de echipe”, a afirmat coordonatoarea echipei. Ea a spus că echipa este la prima participare la această olimpiadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here