Dacian Cioloș: ”Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că ministrul Educației ar trebui să fie din afara sistemului actual”

0
Foto: Facebook/ Dacian Cioloş

Dacian Cioloș consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru educație prin care să existe un angajament al partidelor că va fi păstrat același ministru al Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se schimbă guvernele și indiferent de culoarea lor politică. ”Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice”, a scris Cioloș pe Facebook.

Liderul PLUS spune că ministrul Educației trebuie să fie ”din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală”. Cioloș a arătat că președintele ”a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată”, iar ”Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice”.

Postarea integrală a lui Dacian Cioloș:

”Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora.

Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală.

Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice.”

După rezultatele slabe înregistrate de România la testele PISA, ministrul Educației, Monica Anisie, declara că ”nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare” pentru că ”accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ceea ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”.

Ulterior, ministrul anunța că ar putea fi luată în calcul introducerea unei ore de lectură și că le va solicita profesorilor să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze comentarii.

Citește și: Monica Anisie: Voi avea grijă ca, în noile planuri-cadru, învățarea integrată, care are legătură cu viața de zi cu zi, să aibă importanța cuvenită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.