Mesajul unor elevi care s-au alăturat campaniei ”Toată școala citește”: De azi, ne dorim să fim diferiți! Să ștergem praful de pe coperțile cărților!

0
Toată școala citește, la școala din Roșia, Sibiu

”Toată școala citește”, campania demarată de Anca Tîrcă, continuă în școlile din România. În timp ce unele sunt deja în a cincea săptămână de proiect, altele s-au alăturat în aceste zile, iar mesajul unor elevi dintr-un sat din Mehedinți ne arată ce înseamnă pentru ei această campanie și de ce este importantă lectura: ”Să nu lăsăm tehnologia să ne acapareze copilăria, să ștergem praful de pe coperțile cărților, să le lăsăm să înflorească în mâinile noastre, iar noi să ne redescoperim cu fiecare pagină citită, să ne lăsăm purtați de fantezia poveștilor, să descoperim noi și noi lumi, să trăim și să simțim aventura eroilor și emoțiile autorilor cu care au așternut fiecare cuvânt pe filele albe.”

SparkNews.ro vă prezintă și în această săptămână imagini din campania ”Toată școala citește”, dar și câteva gânduri desprinse din prima zi a proiectului derulat în școlile care s-au alăturat comunității create de Anca Tîrcă.

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Turț, Satu Mare

Prima pauză de lectură în localitatea Turț a avut loc pe 15 noiembrie. Pentru 15 minute, elevii, profesorii, dar și conducerea și angajații școlii au citit ”într-o atmosferă extrem de plăcută”, iar mulți ”au descoperit sau redescoperit bucuria de a citi”. O imagine vie, într-o sală de sport, plină de copii, în care liniștea a fost adusă de bucuria cititului:

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Ploiești

„Cărţile sunt fluturi cu care zburăm prin propria noastră minte, sub bolta uriaşă a ţestei noastre. Niciun aparat de zbor nu te-a dus atât de departe”. Cu acest citat din Mircea Cărtărescu au pornit elevii, profesorii și angajații liceului din Ploiești într-o campanie dedicată lecturii, în care toată lumea citește în clasă, afară sau la… birou.

Școala Gimnazială Sihlea, Vrancea

Profesoara de limba română, Cristina Bărbosu-Ene, a dat startul pauzei de lectură la școala din comuna Sihlea, într-un proiect ce reprezintă o continuare a eforturilor sale de a-i aduce pe copii mai aproape de lumea cărților. ”Mulțumim pentru că ne motivați să fim cititori activi! Această campanie ne-a demonstrat, încă o dată, cât de frumoși sunt copiii!”, a fost mesajul transmis de profesoară, pe Facebook, Ancăi Tîrcă.

Școala Gimnazială Breaza, Suceava

Elevii din clasele primare de la Școala Gimnazială Breaza s-au alăturat și ei ”cu mare bucurie” campaniei ”Toată școala citește”. Într-o atmosferă relaxată, copiii au descoperit povești și basme celebre, într-o pauză altfel în care i-au avut alături pe profesorii lor.

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva, Hunedoara

Școala care a dat, de-a lungul timpului, nume mari ale gimnasticii românești – Nadia Comăneci, Lavinia Agache, Ecaterina Szabo sau Daniela Silivaș – s-a alăturat și ea campaniei ”Toată școala citește”. ”Cititul e o bucurie!”, au scris reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva pe pagina de Facebook, alături de o serie de imagini care ne arată cum se citește într-o sală în care sunt pregătiți elevii-sportivi:

Școala Gimnazială Grozești, Mehedinți

O școală unde elevii s-au implicat în demararea proiectului ”Toată școala citește” și a căror poveste o vom relata în zilele ce urmează. Mesajul copiilor, la început de campanie: ”Să nu lăsăm tehnologia să ne acapareze copilăria, să ștergem praful de pe coperțile cărților, să le lăsăm să înflorească în mâinile noastre, iar noi să ne redescoperim cu fiecare pagină citită, să ne lăsăm purtați de fantezia poveștilor, să descoperim noi și noi lumi, să trăim și să simțim aventura eroilor și emoțiile autorilor cu care au așternut fiecare cuvânt pe filele albe.

De azi, ne dorim să fim diferiți! Noi, elevii, împreună cu dascălii noștri, vom valorifica arta cititului în cele 10-15 minute de lectură zilnică, la școală, apoi, vom continua terminându-ne lectura, în timpul liber, învățând să facem din asta o prioritate.”

Școala Gimnazială Potlogi, Dâmbovița

”Timp de câteva minute, împreună, de la mic la mare, am citit și ne-am bucurat”, au descris și profesorii Școlii Gimnaziale Pitaru experiența primei zile din campania dedicată lecturii.

Școala Gimnazială Nr.1 Buntești, Bihor

La școala din Buntești, pauza de lectură s-a desfășurat în aer liber, pe terenul de sport. ”Citim pentru că ne place!”, a fost mesajul cu care a debutat campania în comuna bihoreană.

Școala Gimnazială „Liviu Suhar” Iacobeni, Suceava

Și școala din Iacobeni s-a alăturat campaniei „Toată școala citește”. În bibliotecă, printre cărți, copiii s-au bucurat de prima lor pauză de lectură.

Școala din Roșia, Sibiu

La școala din Roșia, copiii au citit în clase, în aer liber, iar una dintre imagini ne poartă în lumea satului și ne trezește din amintirile copilăriei…

Școala Gimnazială „Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos, județul Vaslui

Într-o zi de toamnă, în parc, elevii din clasa învățătoarei Dana Andrieș au dat startul pauzei de lectură…

Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Satu Mare

Școala din Satu Mare s-a alăturat în această săptămână campaniei ”Toată școala citește!” Profesorii au surprins momentele de lectură în câteva cuvinte: ”Ne-am bucurat de minutele în care se auzea doar foșnetul plăcut al filelor! Așadar, în Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Satu Mare se citește.”

Școala din Copșa Mică

Și la școala din Copșa Mică se citește! Afară, pe holuri, în clase, elevi, profesori, femei de serviciu, toată școala citește:

Școala din Doba, Satu Mare

Cu un ”banner” afișat pe hol, elevii școlii din Doba au pornit săptămâna aceasta în călătoria oferită de lumea cărților. ”Pentru că nu trece o zi fără să citim ceva frumos, ne-am alăturat și noi campaniei ”Toată școala citește”, au anunțat profesorii școlii.

Școala Gimnazială ”Sfântu Andrei”, Sărmaș, județul Harghita

Imagini din campanie au venit și din Harghita, unde elevii din clasele primare de la școala din Sărmaș au ”inaugurat” pauza de lectură.

Școala Primară Sintea Mică, Arad

La Sintea Mică, „Toată școala citește” a debutat în curtea școlii. Profitând de vremea frumoasă, elevii și profesorii au petrecut minutele dedicate cărților în aer liber.

Fotografiile din acest articol sunt preluate de pe paginile de Facebook ale școlilor implicate în campanie, ale profesorilor, precum și de pe pagina ”Despre educație – la firul ierbii” și de pe pagina personală a specialistului în educație, Anca Tîrcă.

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și relatează poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.