Noua lege a educației. Andronescu: ”Este pregătită și va avea trei legi. Probabil o vom numi Codul educaţiei”

0
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că noua lege a Educaţiei va fi gata într-o săptămână – două și a precizat că aceasta va cuprinde trei legi referitoare la învăţământul preuniversitar, învățământul universitar şi statutul personalului didactic.

Ecaterina Andronescu a precizat că noua lege va fi trimisă în această toamnă Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. „Este pregătită noua lege a educaţiei. Va avea trei legi, probabil că o vom numi Codul educaţiei: legea învăţământului preunivesitar, legea învăţământului universitar şi statutul personalului didactic. Probabil foarte curând, în următoarea perioadă de timp, o să o supunem dezbaterii publice, ca în toamnă să o trimitem în Parlament spre aprobare”, a declarat ministrul Educației, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Întrebată când va fi gata noua lege, Andronescu a precizat: „Foarte curând, într-o săptămână – două, e gata draftul”. 

În ceea ce privește reforma curriculară, ministrul Educației a anunțat că Institutul de Științe ale Educației a elaborat un prim draft al curriculumului pentru liceu, care va fi pus în dezbatere publică în perioada următoare.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.