Evaluarea Națională 2019. Elev din Capitală, eliminat de la proba la Matematică pentru că și-a adus telefonul în sala de examen

0
Foto: pixabay.com

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019. Un elev din Capitală a fost eliminat, joi, de la proba la Matematică a Evaluării Naționale, deoarece și-a adus la examen telefonul mobil, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București, citat de Mediafax.

UPDATE Și un elev din Sibiu a fost eliminat, joi, de la proba de Matematică, tot din cauza faptului că a avut telefonul mobil în sala de examen, scrie turnulsfatului.ro. ”Din cei 3001 elevi înscriși la acest examen, la proba de matematică au fost prezenți 2772 elevi (92,37%), 228 elevi au absentat (7,63%), iar 1 elev a fost eliminat la Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, pentru faptul că a avut telefonul la el, acesta sunând în timpul probei. Nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), un absolvent de clasa a VIII-a din Capitală a fost eliminat de la proba de Matematică a Evaluării Naţionale pentru tentativă de fraudă. Incidentul a avut loc la Școala Numărul 81 din Sectorul 3, scrie Mediafax.

Conform ISMB, la examen au participat 13.761 candidaţi din 13.933 înscrişi.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut, joi, cea de-a doua probă, la Matematică, din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Vineri, absolvenţii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

La Evaluarea Națională, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, este interzis accesul elevilor în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stickuri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Încălcarea acestor reguli este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă. Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.