Acordarea de stimulente financiare pentru elevii de 10 de la BAC și Evaluarea Națională, pe agenda ședinței de Guvern

0

Guvernul urmează să discute în ședința de marți, 27 august, un proiect de hotărâre care prevede acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut, în această vară, media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat 2019.

Proiectul se regăsește pe lista proiectelor de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului din 27 august 2019 și publicată, luni, pe site-ul Executivului.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației încă din luna iulie și ajunge pe masa Guvernului după mai bine de o lună.

Proiectul de hotărâre prevede că absolvenții clasei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională vor primi fiecare suma de 1.000 de lei, iar cei de la BAC – 3.000 de lei.

Proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a 2019 şi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019:

”Art. 1. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019.

Art. 2. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

Art. 3. Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 și art. 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2019 Ministerului Educației Naționale, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”.

Art. 4. Lista beneficiarilor stimulentelor financiare prevăzute la art.1 și art. 2 și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale.”

Proiectul poate fi consultat AICI

Citește și: Stimulente financiare pentru elevii care au luat 10 la BAC și la Evaluarea Națională – proiect. Câți bani va primi fiecare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.