BAC 2019. Examenul de Bacalaureat continuă cu proba de evaluare a competenţelor digitale

0

BAC 2019. Absolvenţii de liceu susțin, începând de vineri, proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului național de Bacalaureat 2019. Proba se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri – 7 iunie, luni – 10 iunie și marți – 11 iunie. În perioada 12 – 13 iunie 2019, va avea loc Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba a continuat în data de 4 iunie și a fost urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie). În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise vor începe luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie și este urmată de depunerea eventualelor contestațiilor. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate eventualele contestații, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Calendarul examenului de bacalaureat național 2019, prima sesiune (iunie – iulie 2019):

Calendar BAC 2019, prima sesiune – Evaluarea competențelor: 

    • 3 – 4 iunie 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
    • 5 – 6 iunie 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
    • 7, 10* – 11 iunie 2019: Evaluarea competențelor digitale – proba D
    • 12 – 13 iunie 2019: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Calendar BAC 2019, prima sesiune – Probele scrise: 

    • 1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
    • 2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
    • 3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
    • 4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
    • 8 iulie 2019: Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)

Rezultate BAC 2019, prima sesiune:

    • 9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestațiilor
    • 13 iulie 2019: Afișarea rezultatelor finale

* Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care, în data de 10 iunie 2019, sărbătoresc Rusaliile, pot fi programați pentru susținerea probei D în datele de 7 și 11 iunie 2019.

Examenul de bacalaureat naţional – 2019 se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, iar proba D, de evaluare a competenţelor digitale, ar urma să se desfășoare în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Modele subiecte BAC 2019 – Evaluarea competențelor 

  • Descarcă modele subiecte și bareme Competențe lingvistice și digitale, publicate pe subiecte edu.ro:

Alte modele de subiecte găsiți pe subiecte.edu.ro

Modele de subiecte BAC 2019 – probele scrise:

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.