Elevii români, medaliați la Olimpiada Internațională de Fizică din Australia 2019

0
Foto: facebook.com/ichb.liceu

Lotul olimpic de fizică al României a obținut 4 medalii de bronz și 3 mențiuni la Olimpiada Internațională de Fizică din Australia 2019, anunță Ministerul Educației, pe pagina de Facebook. Rezultatele olimpicilor noștri clasează România în primele 14 țări din lume care au fost premiate. 

La APhO 2019 – 20th Asian Physics Olympiad, Adelaide, Australia, elevii românii și-au adjudecat 4 medalii de bronz și 3 mențiuni, arată Ministerul Educației.

Conform sursei citate, elevii care au obținut aceste rezultate, ”într-o competiție extrem de puternică și echilibrată”, sunt:

Ariana-Dalia Vlad – bronz

Mihai Vasile – bronz

Ionel-Emilian Chiosa – bronz

Theodor Iosif – bronz

Ștefan Dolteanu – mențiune

Vlad Roșca – mențiune

Marius Ignat – mențiune

Foto: facebook.com/www.edu.ro

Profesorii care au coordonat lotul olimpic sunt Delia Davidescu și Adrian Dafinei.

”A fost un concurs neobișnuit, cu subiecte….. neobișnuite, astfel încât numai concurenți din 14 țări (din cele 27 de țări participante) au obținut medalii. (…) O pregătire de excepție care clasează România în primele 14 țări din lume premiate”, se arată și într-o postare pe pagina de Facebook a Liceului Teoretic Internațional de Informatică București.

Foto: facebook.com/www.edu.ro

Citește și: Sergiu Novac, olimpicul la Matematică care vrea o carieră universitară în țară. Ce sfat ar avea pentru ministrul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.