Profesoara care a pus o elevă de clasa a V-a să se tundă în fața clasei, sancționată

0
Foto: oradeaindirect.ro

Profesoara care a pus o elevă din clasa a V-a să își taie părul, în fața clasei, din cauză că fata și-a schimbat culoarea părului, a fost sancționată de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni, transmite realitateadesatumare.net.

”Având în vedere Raportul întocmit de comisia de cercetare și Hotărârea Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Carei, doamna profesoară a fost sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni”, potrivit unui comunicat de presă transmis de conducerea ISJ Satu Mare.

În luna aprilie, profesoara de la Școala ”Vasile Lucaciu” din Carei, județul Satu Mare, a fost acuzată că a pus o elevă din clasa a V-a, care și-a decolorat șuvițe din păr, să se tundă în fața clasei.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat, la acel moment, o anchetă în acest caz.

”La Școala Vasile Lucaciu din Carei s-a constituit în cursul zilei de azi (luni – n.r.) comisia de cercetare care să stabilească cine este vinovat. Acolo este acuzată o profesoară că ar fi determinat-o pe o elevă de clasa a cincea să se tundă pentru că avea șuvițe decolorate. Se fac cercetări, așa cum prevede regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, Statutul Elevului, Legea Educației care se referă și la statutul profesorului iar în funcție de rezultate se vor stabili și sancțiunile, dacă este cazul”, declara, pentru Mediafax, Adriana Dinga, reprezentantul IȘJ Satu Mare.

Citește și: Profesoară acuzată că a pus o elevă să se tundă în fața clasei pentru că avea șuvițe decolorate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.