Sondaj de opinie: Peste 78% dintre români cred că situația din sistemul de educație este rea și foarte rea

1

Românii au părere proastă despre sistemul de educație din țara noastră. Peste 78% dintre aceștia spun că situația din învățământul românesc este rea și foarte rea și doar 2,2% cred că aceasta este foarte bună, relevă un sondaj de opinie, realizat de INSCOP Research,  în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019.

La întrebarea ”Cum credeți că este în prezent situația din sistemul educațional”, 57% dintre cei intervievați au apreciat că aceasta este rea, iar 21,3% – foarte rea (în total, 78,3%). Doar 2,2% dintre respondenți au spus că situația din învățământ este foarte bună, în timp ce 16,7% au evaluat-o drept bună. 2,8% dintre persoanele chestionate nu au știut sau nu au răspuns.

Același sondaj relevă că majoritatea românilor apreciază ca fiind rea sau foarte rea atât situația economică actuală a României (76%), cât și cea din sistemul de sănătate (83%).

În topul îngrijorărilor legate de situația României se numără: nivelul corupției (84,2% dintre respondenți se declară mult sau foarte mult îngrijorați de acest aspect), diferențele dintre oamenii bogați și oamenii săraci (73,7%), degradarea mediului înconjurător (72,2%), starea economiei naționale (70,6%), posibilitatea unui conflict armat în zonă (44%). Totodată, puțin peste jumătate (51,8%) dintre respondenți apreciază că situaţia financiară actuală a familiei lor este bună sau foarte bună. 40,7% sunt de părere că situația financiară a familiei lor este proastă, 3,2% foarte proastă, în timp ce 4,3% nu știu sau nu răspund.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019, la nivel național, pe un eșantion de 1.050 d persoane și are o eroare maximă admisă de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.