Eleva care a scris mesajul anti-sistem: ”Profesorii m-au felicitat și au regretat puțin că au fost nevoiți să treacă nota 1”

0

Andreea Alexandra Varga, elevă în clasa a XI-a, a explicat, luni, la Digi 24, de ce a ales să participe la protestul #foaiagoală, la simularea examenului de Bacalaureat, și ce speră să obțină prin demersul său.  Eleva din Satu Mare a povestit totodată care a fost reacția profesorilor care i-au citit lucrarea, în care a scris, aproape pe șase pagini, ceea ce o nemulțumește în sistemul de învățământ românesc.

Andreea a spus că a fost singura din clasă care a scris un astfel de mesaj la Simularea examenului de Bacalaureat, însă, la nivelul școlii unde învață, au fost mai mulți colegi care s-au alăturat protestului #foaiagoală.

Întrebată cum i s-a părut comentariul de pe lucrarea sa  -”foarte bine argumentat și concis”, eleva din Satu Mare a arătat că profesorii au felicitat-o pentru ceea ce a scris.

”Sincer m-am simțit foarte bine pentru că am înțeles că mai mulți profesori au citit lucrarea și am avut un feedback pozitiv din partea lor. Cu toții m-au felicitat și mi-au spus că am scris bine ceea ce am scris și oarecum au regretat puțin că au fost nevoiți să treacă nota 1 pentru că nu am rezolvat subiectul. Ceea ce am scris acolo pe ei i-a făcut să se simtă bine, în sensul că au înțeles că acest protest nu este împotriva profesorilor sau a școlii, ci împotriva sistemului de învățământ actual”, a precizat Andreea.

În ceea ce privește nemulțumirea cea mai mare pe care o are în privința sistemului de educație, aceasta a explicat: ”Sistemul național de educație nu se pliază pe nevoile noastre atât ca elevi, cât și ca oameni. Noi dorim să fim formați pentru viitorul nostru, exact cum am scris și acolo, educația formează omul de mâine care este viitorul țării noastre. Noi ne tot plângem că viitorul țării noastre nu mai există pentru că ne pleacă acei oameni. De ce? Pentru că sistemul nostru de învățământ și ce avem noi acum nu ne formează să putem să facem ceva de fapt.”

Întrebată de asemenea ce speră să rezolve prin mesajul său anti-sistem, eleva a răspuns: ”Sper ca generațiile viitoare să se bucure de acest sistem de învățământ la care noi acum putem doar să sperăm.”

Andreea Alexandra Varga este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare și este președintele Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare.

Citește și Mesajul unei eleve care a participat la protestul #foaiagoală: ”Nu mai vreau să se facă modificări în timpul anului școlar și să mă afecteze”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.