Măsuri împotriva gripei, în școlile din București. În ce condiții pot fi suspendate cursurile

0
Foto: facebook.com/Scoala-Gimnaziala-Nr-178

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis, luni, o informare către şcolile din Capitală în care recomandă efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, în urma creşterii numărului de cazuri de gripă. Reprezentanții ISMB spun că, dacă este necesar, cursurile se pot suspenda.

“Am recomandat acel triaj care evident este făcut de cadrele medicale împreună şi de profesori. Aceştia pot observa dacă elevii sunt răciţi, le pot recomanda să meargă la cabinetul medical sau să rămână acasă. Am recomandat să se ia măsuri de igienizare, cum ar fi spălatul pe mâini, lucru obligatoriu într-o astfel de perioadă”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea.

Mariana Manea spune că orele pot fi suspendate dacă într-o clasă minim trei elevi absentează mai mult de trei zile.

De asemenea, reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţine că şcolile pot fi închise și dacă, timp de trei zile consecutive, se înregistrează o rată de absenţă în rândul elevilor din instituție de peste 20%.

“Perioada de suspendare este stabilită de Direcţia de Sănătate Publică şi nu trebuie să fie mai mare de cinci zile”, explică Mariana Manea.

Citește și Gripa în România. Ministrul Sănătății recomandă triajul epidemiologic în școli. Sfaturile Ecaterinei Andronescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.