Cursuri suspendate la o școală din Suceava, după ce un elev a fost diagnosticat cu meningită

0
Foto: facebook.com//scoala8suceava

Cursurile au fost suspendate, luni, pentru trei zile, la o școală din Suceava, după ce un copil de 9 ani a fost diagnosticat cu meningită. Decizia a fost luată de consiliul de administrație al școlii, pentru dezinfectarea sălii de clasă unde învață elevul, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat, corespondentului Mediafax, că băiețelul, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat cu o formă ușoară de meningită, în contextul virozelor care au luat amploare în ultima perioadă.

„În contextal virozelor care au tot luat amploare, s-a înregistrat și acest caz de meningită. Este vorba de un băiat de 9 ani, a suferit o formă ușoară de meningită. El a fost internat de 18 ianuarie. Provine dintr-o familie în care și părinții și un alt copil au viroză. Au febră, tuse, strănut, cefalee. I s-a făcut puncție și în urma analizelor i s-a pus diagnosticul de meningită, dar este o formă ușoară”, a declarat directorul DSP Suceava.

DSP a recomandat școlii în care învață băiatul să fie făcut un triaj zilnic și, în plus, să fie făcută dezinfecţia sălii.

La rândul său, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, a precizat că s-a decis suspendarea cursurilor timp de trei zile, în sala în care învață copilul.

„La indicațiile DSP, consiliul de administrație al școlii a decis să suspende cursurile pentru clasa respectivă, în zilele de luni, marți și miercuri, pentru a fi făcută dezinfecţia sălii . Orele vor fi apoi recuperate. Decât să punem elevii în pericol, este mai bine așa”, a precizat Lazăr.

Copilul învață la Școala numărul 8 din Suceava, fiind în clasa a treia.

Citește și Gripa în România. Ministrul Sănătății recomandă triajul epidemiologic în școli. Sfaturile Ecaterinei Andronescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.