Ecaterina Andronescu: ”Să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat”

0
Foto: facebook.com/www.edu.ro/

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că nu este de acord cu examenul de admitere în liceu, dar poate fi gândită ”o trecere de la clasa a X-a la a XI-a”.

”În legătură cu admiterea în liceu, pentru că se discută adesea şi parcă directorii de licee cer acest lucru, dar eu am să le arăt datele statistice. Din 2001, de când facem repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu în liceu, liceele bune au devenit şi mai bune, pentru că i-au primit pe cei mai buni elevi.

Uitaţi-vă dvs vara după ce se face repartizarea computerizată şi o să vedeţi că sunt licee în Bucureşti unde ultima medie trece de 9.50, ultima medie.

Ca urmare, să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasa a X-a la a XI-a, pentru că trece de la învăţământ obligatoriu la învăţământul… dar până atunci o să devină tot liceul învăţământ obligatoriu. Poate nişte evaluări intermediare ar trebui”, a spus ministrul Educației.

În ceea ce privește bacalaureatul, Andronescu a arătat că nu dorește modificarea bacalaureatului național.

Personal nu cred că trebuie să stricăm bacalaureatul naţional aşa cum este, merge bine, cei care promovează fac faţă mai departe. Deci, practic n-aş opta pentru modificarea bacalaureatului naţional. Dar la liceele tehnologice, unde vă spuneam că promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat.

Cine vrea să se înscrie la un bacalaureat naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala post liceală”, a precizat Andronescu.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.